Buletin parohial

 

Casa parohiei Arad Micalaca Veche II a fost sfinţită

 • În seara zilei de 6 iulie 2016 Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a săvârşit slujba de sfinţire a Oficiului parohial al parohiei arădene Micalaca Veche II, care va fi folosit în perioada imediat următoare găzduirii pictorilor care îmbracă în preafrumoasă haină biserica parohiei cu hramul „Naşterea Domnului”. În cuvântul adresat preoţilor parohiei şi membrilor din Consiliul şi Comitetul parohial Chiriarhul a subliniat importanţa unui asemenea edificiu pentru viaţa bisericească, culturală şi filantropică a obştii. Totodată Înaltpreasfinţia Sa a adus cuvinte de apreciere tuturor celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor.

  A fost înlocuit, prin donaţie, acoperişul clădirii, s-a efectuat lucrare de termoizolare exterioară, reparaţii capitale interioare, la instalaţia electrică şi termică, dotări cu mobilier pentru camere. Întreaga lucrare a fost realizată prin jertfa bunilor credincioşi din parohie, sub coordonarea şi prin implicarea preotului paroh. Acesta a mulţumit Înaltpreasfinţitului Timotei, în numele clerului şi credincioşilor prezenţi, pentru binecuvântarea adusă casei parohiei ce acum îşi găseşte utilitate spre desăvârşirea strădaniilor la biserica parohială, iar în viitor având să slujească semenii aflaţi în dificultate.

 •  

   

  • Astăzi, 15 martie 2016 s-a făcut începutul pictării bisericii noastre parohiale cu hramul "Naşterea Domnului". În turla bisericii se pictează icoana Iisus Hristos Pantocrator.

    

  • Părintele Nicholas Sakharov de la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex (Anglia) a conferențiat sâmbătă la Biserica Nașterii Domnului, din cartierul Micălaca Veche II.
   • Sâmbătă, 05 martie 2016, după slujba Vecerniei de la ora 17.00, în biserica "Naşterea Domnului" a parohiei Arad Micalaca Veche II - parcul Orizont -  va avea loc conferinţa susţinută de ierom. NICHOLAS SAHAROV de la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Essex, Anglia. Vă aşteptăm cu drag
   • În Duminica  a 33-a după Rusalii (a Vameşului şi a fariseului) şi la pomenirea Sfântului Cuvios Timotei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost primit, cu deosebită bucurie de preoţii şi credincioşii Parohiei Arad-Micalaca Veche II. În biserica parohială cu hramul "Naşterea Domnului" ce aşteaptă înveşmântarea cu pictură, Chiriarhul a săvârşit Sfânta Liturghie, aducând rugăciuni pentru începerea lucrărilor de pictură a bisericii. În momentul de faţă este ridicată schela în mijlocul bisericii pentru turla centrală. Lucrarea de pictare a bisericii va fi executată de către pictorul Cezar Constantin Cătălin Băluţ, care a fost prezentat credincioşilor în această duminică.

    Cuvântul de învăţătură a fost pus sub titlul ,,Îndreptare şi înălţare” (cf. citirilor scripturistice de la 2 Tim. 3 şi Luca 18), acestea fiind îndemnuri pentru fiecare creştin, prin trezirea cu umilinţă a conştiinţei propriei păcătoşenii şi ocolirea înşelătoarei mulţumiri de sine în comparaţie cu semenii, indiferent de stare. Pe calea suitoare a mântuirii, rugăciunea adevărată arată treapta înălţării în comuniunea cu Dumnezeu. Având în vedere şi începutul lucrărilor de pictură a noii biserici parohiale, credincioşii sunt îndrumaţi să-şi modeleze lucrarea după cea a sfinţilor reprezentaţi, ca înşişi să dobândească prin îndreptare înălţarea spre asemănarea cu Acela după chipul Căruia omul a fost creat. Drept exemplificare pentru înălţarea prin smerenie, Chiriarhul a prezentat şi personalitatea marelui avocat de succes şi patriot ardelean Emanuil Gojdu şi a sculptorului Constantin Brâncuşi ca fii ai Bisericii Ortodoxe şi ai neamului românesc. Tot în acest context, s-a exemplificat şi rolul educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

    La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşită o panihidă spre pomenirea lui Constantin Brâncuşi şi a lui Emanuil Gojdu.
    În numele preoţilor şi credincioşilor parohiei, părintele paroh Mircea Bupte i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru prezenţa şi slujirea în mijlocul acestei comunităţi parohiale şi i-a dăruit un buchet de flori.

   • .

   • S-a început montarea schelei pentru pictură, astăzi 15 februarie 2016.

   • Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a fost prezent la slujba Vecerniei din prima zi de Crăciun şi la Cocertul de Colinde din biserica "Naşterea Domnului" a parohiei Arad Micalaca Veche II.   • Părintele Macarie de la Mănăstirea Simonospetra a slujit la Parohia Nașterea Domnului din Arad

   Imaginile realizate în timpul Sfintei Liturghii la Biserica Nașterea Domnului din Arad, cartierul Micalaca, în 18.10.2015, oficiată de Părintele Macarie Simonopetritul și Arhim. Teofan Mada, alături de slujitorii parohiei.

    

    

    

    

    

 

v

v

v